Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyrtio bengalbränningar i samband med matchen

Polisen har upprättat fyrtio anmälningar om bengalbränningar i samband med matchen mellan HIF och Djurgården under måndagskvällen.

– Alla bengalbränningar gjordes av Djurgårdensupportrar. Vi är tacksamma från polisens sida att det inte gjordes någon av HIF:s supportrar, säger Rickard Glans, presstalesperson vid polisen.
Matchen beskrevs på förhand av polisen som en högriskmatch och polisen kraftsamlade resurser.
– Överlag har allting fungerat bra. Det har varit en fotbollsfest, men det har hänt andra saker också, säger Rickard Glans när polisinsatsen summeras vid 22-tiden.
Två personer togs om hand av polisen och avvisades i samband med att supportrar samlades innan matchen. Det har också upprättats fyrtio anmälningar om brott mot maskeringsförbudet och fem personer har tagits om hand för berusning.
– En person är gripen för brott mot tillträdesförbud. Han försökte komma in på arenan utan att ha tillträde, säger Rickard Glans.
En person blev misshandlad på arenan under matchen.
– Vi har ännu ingen misstänkt. Vi håller på att gå igenom kameraövervakningen för att se om vi kan få fram en misstänkt.
– Det har också upprättats fyra anmälningar om brott mot ordningslagen efter att det har kastats in flaskor under matchen.
Vid tullens gränskontroll stoppades ett fordon med tyska supportar till Djurgården.
– Där påträffades pyroteknik och tårgas som togs i beslag. En av personerna är också misstänkt för narkotikainnehav, säger Rickard Glans.
Efter matchen var det i huvudsak lugnt på stan, menar han.
– Det var inga sammanstötningar att tala om mellan supportergrupperna.
Polis bevakar när Djurgårdens supportrar tågar inför matchen.Bild: PETTER ARVIDSON
Djurgårdens supportrar skulle arrangera en minnesstund med anledning av dödsfallet 2014 då en Djurgårdssupporter blev misshandlad till döds av en Helsingborgssupporter.
– Det har vi också tagit höjd för, sa Rickard Glans.
Transportstyrelsen hade med anledning av matchen beslutat om ett flygförbud över centrala Helsingborg mellan klockan 16 och 23. Undantag gällede bland annat för polisen som planerade att använda drönare för övervakning.
Gå till toppen