Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”För mig är det här en länk bakåt i tiden, som betyder mycket”

Ingegerd Ekström Höglunds historia finns i linneskåpet. Hopvikta minnen och släktminnen, bevarade i väv och spets. Den egna brudklänningen samsas med fyra äldre generationers bröllopskreationer. Mänskliga avtryck gör tingen till mer än bara ting.

Ingegerd Ekström Höglunds släktskåp rymmer riktiga skatter, såsom fyra äldre generationers brudklänningar. Den äldsta är från 1844. Fram till förra sekelskiftet var det oftast svart klänning som gällde för bruden.Bild: Peter Frennesson
Det stora, antika linneskåpet tronar majestätiskt hemma i kedjehuset i Hjärup. Innanför luckorna ligger prydliga rader av knypplade dukar, broderier och sjalar, linnedukar och vävnader i röllakan. En av dukarna vävdes på 1700-talet, men det mesta är från 1800- och tidigt 1900-tal. Handarbete signerat kvinnorna i Ingegerd Ekström Höglunds släkt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen