Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fotbollstränare blev årets ungdomsledare

Robert Florman är en tränare som ställer upp för ungdomarna. Allt enligt föräldrar som nominerat honom till ungdomsledarpriset i Bjuvs kommun.
"Roligt", säger Robert Florman om ungdomsledarpriset. Till vardags arbetar han som fritidsledare på Varagårdsskolan i Bjuv.
Fotbollstränaren i Bjuvstorps FF valdes ut bland tre nominerade till ungdomsledarpriset och beslutet togs av kultur- och fritidsnämnden.
Han tränar ett pojklag med 14-15-åringar och gläds åt priset.
– Det är roligt. Det läggs ner en del tid och det är det många som gör. De som jobbar ideellt lägger ner mer tid än folk i allmänhet tror. De äldre kräver mer planering. Det ska vara en annan typ av träning, fler matcher och det är längre resor, säger Robert Florman.
Bakom nomineringen står föräldrar som anser att Robert Florman är en ungdomsledare som gör skillnad.
"Robban ställer upp i vått och torrt för våra unga fotbollsspelare. Som tränare ser han barnen individuellt med fokus på målet", står det i motiveringen.
Robert Florman växte upp i Helsingborg och började spela i sexårsåldern i klubben Högaborg. Engagemanget i Bjuvstorps FF går cirka nio år tillbaka. Han har också varit domare.
Prissumman är 5 000 kronor och delas ut på kommunens nationaldagsfirande 6 juni i Billesholms folkets park.
Robert Florman fick ungdomsledarpriset också 2015, men den gången delade han det med Johnny Nilsson från Friluftsfrämjandet Söderåsen och Christer Persson, Bjuvs juniorteam.
Gå till toppen