Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Korsning i centrala Höganäs avstängd på grund av rörarbeten

Korsningen Storgatan och Götagatan stängs av i två veckor. Anledningen är att kommunen ska byta VA-ledningar.

Korsningen Storgatan och Götagatan är avstängd under två veckor på grund av att VA-ledningar byts ut.Bild: Anders Malmberg
På onsdagen började Höganäs kommun arbetet med att byta VA-ledningar i Götagatan. Det är i delen mellan Storgatan och Borgmästargatan som det ska läggas nya vattenledningar och tryckavloppsrör.
I och med detta kommer korsningen Storgatan och Götagatan att vara stängd i två veckor. Trafiken kommer under tiden att ledas en annan väg. Senare kommer även Götagatan att stängas av.
– Den mest besvärliga avstängningen är i korsningen utanför guldaffären. Den tar cirka två veckor, säger Joachim Runesson, VA-ingenjör på kommunen.
Anledningen till att arbetet påbörjas nu har med den stora omgörningen av Storgatan till hösten att göra.
– Om vi gör denna operationen nu, så kan korsningen vara öppen i höst när arbetet framför kyrkan görs. Annars är risken att man då fått stänga Storgatan under en längre period. Vi tyckte det var smartare att göra det så här, så det är överstökat, säger Joachim Runesson.
När korsningen öppnar igen efter ungefär två veckor kommer Storgatan att vara fullt framkomlig igen. Men Götagatan kommer att behöva stängas av etappvis.
Kommunen byter VA-ledningarna med egen personal och det kommer enligt planerna att vara klart i slutet av juni.
I augusti startar den stora omgörningen av Storgatan, som ska göra den mer gång- och cykelvänlig. Det är en extern entreprenör som ansvarar för det och omvandlingen kommer att ske i tre etapper. Det är sträckan mellan Götagatan och fram till korsningen med Köpmansgatan man börjar med.
Gå till toppen