Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bråket löst – Christoffer Rifalk klar för Rögle

Till slut kom Oskarshamn och Rögle överens. Christoffer Rifalk bryter sitt avtal med nykomlingen för ett tvåårskontrakt med Rögle.

Christoffer Rifalk.Bild: JESPER ZERMAN
Ville Kolppanen har lämnat och Justin Pogges framtid är högst oklar, men nu har Rögle en målvakt på kontrakt. Under onsdagen meddelade Rögle att Christoffer Rifalk har signerat ett tvåårskontrakt med klubben.
– Christoffer Rifalk är en ung, spännande och mycket talangfull målvakt som redan hunnit visa sin klass på en hög nivå och mot kvalificerat motstånd. Vi är väldigt glada och exalterade att Christoffer ansluter till vårt lag, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande efter att ha nått en överenskommelse med Oskarshamn.
Christoffer Rifalk skrev på för Rögle redan när säsongen pågick. Sen tog målvakten mycket oväntat sitt Oskarshamn hela vägen till SHL och då förlängdes hans avtal automatiskt med ett år. Men Rifalk ville hellre till Rögle och infann sig inte när nykomlingen drog igång försäsongsträningen.
Men nu är konflikten löst och Rögle har köpt loss honom.
– Det är såklart tråkigt att lämna alla kompisar i Oskarshamn men jag tror väldigt mycket på Rögle och den satsning som görs där och vill vara med på den resan, säger Rifalk i ett pressmeddelande.
De fyra senaste säsongerna har han spelat seniorhockey i Kalix och senare Oskarshamn och har redan gjort 136 A-lagsmatcher.
– För mig har det hela tiden varit viktigt att få speltid i seniorsammanhang och det har hjälpt mig i min utveckling. Nu ser jag fram emot att kliva upp på nästa nivå, till SHL, säger Rifalk.
Chris Abbott:
– Christoffer har utvecklats stadigt under en rad av år nu för att försöka nå sitt mål att spela på den högsta nivån. Han är en bra teknisk skolad målvakt, bra på att se pucken även med mycket trafik framför sig och är redan stark med klubba och puck. Vi ser fram emot att ha Christoffer mellan våra stolpar de närmsta åren, säger Chris.
Gå till toppen