Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brandmän och ambulanspersonal i Springtime – för Barncancerfonden

Årets Springtime kommer att få ett udda inslag. Åtta brandmän i full utrustning och tio ambulanssjukvårdare i arbetskläder ska springa 10-kilometersloppet.
– Målet är att samla in pengar till Barncancerfonden, säger Mikaela Bonalumi.

Jenny Skiöld och Mikaela Bonalumi är med och organiserar ambulanspersonalens och brandmännens deltagande i årets Springtime.Bild: Stefan Lindqvist
Redan förra året sprang ett antal brandmän loppet i full utrustning och då genererade deras deltagande 35 000 kronor till Barncancerfonden.
– Målet är att få in så mycket pengar vi bara kan. Vi hoppas på ännu mer än förra året, säger brandman Mikaela Bonalumi, som tillsammans med ambulanssjukvårdaren Jenny Skiöld organiserar räddningstjänstens deltagande i loppet.
Att springa i full utrustning innebär cirka 20 extrakilon att bära på.
– Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte tränat extra för detta, säger Mikaela Bonalumi med ett leende.
– Men vad gör man inte för en god sak.
Under loppet kommer brandmännen och ambulanspersonalen att dela ut nallar, armband och flyers till publiken som står längs banan och hejar på. På flyerslapparna finns ett swishnummer som går att använda om man vill bidra till Barncancerfonden.
– Vi kommer att springa i samlad trupp så folk kommer att lägga märke till oss. Målet är att vi ska ta oss runt banan på en timme, säger Jenny Skiöld.
Gå till toppen