Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tjeckisk målvakt klar för Rögle

Rögle värvar den 26-årige målvakten Roman Will, som närmast kommer från Liberec i tjeckiska ligan.

Roman Will.Bild: Jonas Ekströmer/TT Jonas Ekströmer/TT
Christoffer Rifalk blev klar under onsdagen och nu är Rögles målvaktspar spikat inför nästa säsong. Roman Will har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Med först Rifalk och nu Roman klara så är en viktig pusselbit i lagbygget för nästa säsong på plats. När vi under våren utvärderade och skannade av målvaktssidan så fastnade vi för Roman. Han har gjort stor succé i tjeckiska ligan de senaste säsongerna och ledde i våras sitt klubblag Liberec till final för andra gången på tre år. Vi är mycket glada och nöjda över att ha lyckats knyta Roman till vår klubb, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.
Roman Will är fostrad i Plzen och kommer närmast från Liberec, där han den gångna säsongen hade 91.6 i räddningsprocent i grundserien. Han debuterade nyligen i A-landslaget och har gjort 40 matcher i AHL tidigare under karriären.
– Jag är exalterad över att få möjligheten i Rögle. Jag rankar SHL som bäst i Europa och tvåa efter NHL. Jag har mött svenska lag i CHL och även spelat mot Sverige i juniorlandslaget och är imponerad över hur bra de är, både kollektivt och individuellt, säger Roman Will.
Gå till toppen