Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen letade efter misstänkt med helikopter

Polisen jagade en misstänkt man på Råå med hundpatrull och helikopter under fredagskvällen. Den misstänkte mannen hade försökt köra ifrån en polispatrull och sedan kört in i en annan bil och in i en mur vid ett hus.

Bild: Marcus Ekdahl
Det började med att en polispatrull på Industrigatan uppmärksammade en misstänkt bil omkring 21.45.
– Det är en pågående händelse. Flera polispatruller deltar i sökandet efter den misstänkte, sa Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
– Bilföraren drog från platsen när han såg polisbilen. Polisbilen följde efter. Det slutade på Kustgatan med att den körde in i en annan bil.
Personen som polisen letar efter är bland annat misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.
– Vi söker med hundpatrull efter honom och vi har även helikoptern till hjälp. Så det är rätt så mycket resurser som spanar nu, sa Peter Kjällkvist.
I bilen som försökte undkomma polisen fanns en passagerare som medtogs av polisen för provtagning. Personen var inledningsvis misstänkt för narkotikabrott, men de misstankarna avskrevs senare.
En person som kört den påkörda bilen fanns kvar på olycksplatsen när polisen kom dit.
– Personen bedömdes inte behöva akutvård, men kontrolleras av ambulanspersonal, säger Peter Kjällkvist.
Vid midnatt var den misstänkte fortfarande på fri fot och letandet fortsatte. Eftersökningen avslutades senare under natten, utan att någon misstänkt hittats.
Bild: Marcus Ekdahl
Gå till toppen