Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ratade ÖVK-tränaren tar över helt okänt landslag

Tony Westman har gjort sitt i Örkelljunga, men här är den ratade tränarprofilens nya exotiska uppdrag.

Örkelljunga jagar en ny tränare, medan Tony Westman laddar för uppdraget som landslagscoach – på Tuvalu.Bild: MATHILDA AHLBERG
Örkelljunga står fast vid sitt beslut. Tony Westman har gjort sitt som tränare i klubben och nu pågår jakten på hans ersättare.
– Vi jobbar stenhårt och just nu har vi kontakt med ett par-tre alternativ. Så det här kommer att lösa sig, försäkrar ÖVK-basen Bengt Olsson.
Det var den 28 april klubbledningen gick ut med beskedet att förhandlingarna med Tony Westman avbrutits och att det nya kontraktsförslaget dragits tillbaka. Örkelljunga skickade ut en kort pressrelease, där man förklarade sitt beslut med att det "framkommit ny information som gör att klubben inte längre är intresserade av att stå fast vid erbjudandet". Den inställningen gäller fortfarande och mer vill inte ÖVK-ledarna säga.
– Det är ingen mening att gå in i detaljer, det behåller vi mellan parterna, kommenterar sportchefen Robin Andersson. Nu blickar vi framåt.
Det är ingen hemlighet att Örkelljunga har kärvt med ekonomin och Bengt Olsson betonar att även elitsektionen måste spara. Men ambitionen är ändå att ta in ett starkt tränarnamn och bredda truppen.
– Nu är vi i samma fas som för ett år sedan, men förhoppningsvis lärde vi oss en del den gången, säger Robin Andersson. Det gäller att lösa tränarfrågan, innan vi kan gå vidare. Det är omöjligt att få spelare att bestämma sig, om de inte vet vem som ska bli tränare.
Det gäller bland annat EVS-fostrade Alfred Brink och några andra talanger på RIG, Volleybollgymnasiet. Där hoppas ÖVK fortfarande på positiva besked.
– Vi var uppe i Falköping och träffade spelarna så sent som för några dagar sedan, berättar Robin Andersson. Men återigen, vi inser att vi först måste ha en tränare på plats.
Tony Westman själv säger att han inte fått någon förklaring till varför förhandlingarna lagts ner – "Jag var redo att snacka vidare" – men han har redan sommaren fullbokad med andra uppdrag.
– Jo, jag har fullt upp. Jag förbereder några kurser och sedan har jag precis tackat ja till ett landslag.
Tony Westman berättar att det handlar om Tuvalu, en liten grupp korallöar som ligger mellan Hawaii och Fiji.
– Det är så långt från Sverige man kan komma. De har ingen egen valuta, inga bankomater och flyget landar bara ett par gånger i veckan. Men de har mycket volleyboll där...
Tuvalu är en av de 24 nationer som ska vara med i Stillahavsspelen, 7-20 juli, och Tony Westman ska ansvara för herrlandslagets förberedelser och matchning.
Gå till toppen