Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

77-åring fortsatt anhållen för mordförsök

Den 77-årige man som misstänks ha försökt mörda en 36-årig man i en by utanför Helsingborg är fortsatt anhållen. Under tisdagen väntas 77-åringen bli förhörd med försvarsadvokat Leif Silbersky vid sin sida.

Det var på måndagskvällen som polisen larmades till en by utanför Helsingborg, där en 36-åring knivskurits allvarligt.Bild: Jan Emanuelsson / Topnews.se
Bilden av knivdramat som utspelade sig på måndagskvällen i den lilla byn börjar klarna.
– Vi har fått en bild av av detta handlar om. Det är inte alltid motivet behöver vara särskilt komplicerat i sammanhang som dessa, säger kammaråklagare Anna Broomé utan att vilja gå in på närmare detaljer.
Hon framhåller att den misstänkte 77-åringen ännu inte har förhörts. Mannen har begärt och fått Leif Silbersky som försvarsadvokat. Ett polisförhör med 77-åringen är planerat att hållas under tisdagen då även hans advokat förväntas vara på plats.
Det var vid 21.30-tiden på måndagen som den 36-årige mannen larmade polisen om att han blivit misshandlad, enligt inledande uppgifter i sitt hem.
Bråk hade uppstått mellan 36-åringen och 77-åringen som även han bor i området. Enligt åklagare Anna Broomé finns emellertid ingen koppling eller relation mellan de båda männen.
36-åringen fördes till sjukhus med allvarliga knivskador. Han är enligt uppgift utom livsfara.
– Det kunde ha slutat mycket värre än det gjorde, säger åklagare Anna Broomé som senast på fredag har att besluta om 77-åringen ska begäras häktad eller släppas.
Gå till toppen