Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS vann derbyt efter sent avgörande

Spelet blev betydligt bättre efter paus och till slut fick Landskrona spräcka nollan. Men hur illa skadad är lagkaptenen Philip Andersson?

Viktor Wihlstrand fick pris som bäste BoIS-are i derbyt mot Lunds BK.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Landskrona–Lund 2–0
Efter två raka 0–0-matcher (mot Torn och Lindome) var Robin Hofsö tillbaka i startelvan, men inför lördagens hemmaderby mot Lunds BK tvingades istället rutinerade nyförvärvet Jonathan Asp lämna återbud. Han ersattes av Jesper Lernesjö och förutom Hofsö var även Igor Arsenijevic och Jakob Andersson (för första gången i år) nya i startelvan, jämfört med senast.
Efter en lovande start; Sumar Almadjed hade ett hyfsat läge i inledningen av matchen, var den första halvleken ett riktigt sömnpiller. Både Lund (Gustav Hillstedt gick ut, Måns Hofvander in) och Landskrona (Filip Olsson mot skadade Sumar Almadjed, i minut 22) tvingades till tidiga byten och det hände nästan ingenting. Närmast nätkänning var det nog när gästerna var nära att styra ett inlägg från Robin Hofsö i eget mål och sedan gjorde BoIS-målvakten Amr Kaddoura ett par räddningar på distansskott från André Strandberg.
I den andra halvleken försökte förstås BoIS få igång sin offensiv på ett bättre sätt och det blev ett rejält lyft. Efter bara några minuter svarade Jakob Andersson för ett bra förarbete på högerkanten, men hans inlägg smet förbi både Robin Hofsö och Jacob Ondrejka och i anfallet därpå slog Igor Arsenijevic ett nytt bra inlägg. Efter en kvart luktade det dessutom straff, när Igor Arsenijevic slog en boll på handen på en motståndare, men domaren Richard Sundell vinkade direkt – och förmodligen helt korrekt – avvärjande.
BoIS fortsatte att trumma på och i den 66:e minuten fick Robin Hofsö ett jätteläge, efter en passning från Jacob Ondrejka. Hofsö kom dock fel till bollen, fick liksom vända om och skottet, med vänster fot, hade knappt styrfart.
1–0 skulle ändå komma till slut. Jacob Ondrejka hade precis haft en lobb, som slogs undan på mållinjen, men i den 79:e minuten hittade Kevin Jensen rätt. Hans avslut gick liksom i en båge över chanslöse Marcus Norman i Lunds mål. På övertid kom dessutom 2–0, på en kylig och säker straff genom Dennis Olofsson, sedan Jacob Ondrejka fällts.
Det blev rejält med smolk i glädjebägaren. I den 83:e minuten blev nämligen Landskronas kapten Philip Andersson skadad och utburen på bår och det såg verkligen inte bra ut.
För Landskronas del väntar en DM-match, hemma mot Kosova, redan på tisdag kväll och nästa söndag, den 19 maj, är det dags för nästa seriematch. Då gäller det Jonas Therns IFK Värnamo, på bortaplan.
Gå till toppen