Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fansen ska hjälpa Rögle välja vitt eller grönt

SHL ändrar sitt beslut, så nu är det fritt fram för Rögle att spela hemmamatcher i vita tröjor.
– Vi står inför en diplomatisk utmaning, säger klubbdirektör Marcus Thuresson.

Rögles klubbdirektör Marcus Thuresson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Vita eller gröna hemmatröjor? Den frågan har varit en het potatis i Röglekretsar genom åren. Ett tag valde klubben att ta strid för att få spela hemma i vitt, men de senaste åren har man accepterat SHL:s krav på mörka hemmatröjor. Under tisdagen meddelade SHL att man river upp det beslutet. Från och med nu är det fritt fram för klubbarna att välja färg på sina hemmatröjor och det valet måste sedan bortalagen anpassa sig till.
Ted Brithén i gröna tröjan.Bild: MATHILDA AHLBERG
Vinnarna här: Leksand och Rögle, som båda har en lång historia med vita hemmatröjor.
– Ibland får man stå tillbaka när det fattas majoritetsbeslut i SHL, men en fråga kring färg på hemmatröjor måste ligga på klubbnivå. Det handlar om fans och historia. Vi har hjälpt till att vara drivande i frågan, så vi ser det som ett glädjande beslut, säger Rögles avgående klubbdirektör Marcus Thuresson.
Rögle har ägnat sig åt ishockey sedan 1950 och genom åren har klubben växlat mellan gröna och vita hemmatröjor. Slutet av 1980-, hela 1990- och början av 2000-talet gick mest i vitt, men de senaste åren har Rögle oftast följt SHL-direktiven och spelat hemma i grönt.
Marcus Thuresson skrattar till och säger att Rögle nu har en diplomatisk utmaning framför sig.
– Vi kan inte fråga alla supportrar, men spontant känner jag att det här givetvis är en fråga som vår supporterklubb AIA ska få ha en åsikt om. Jag ska gå på deras årsmöte och då ska jag ta upp frågan. , säger han.
Mattias Sjögren i vita tröjan.Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Men ytterst: vem ska fatta beslutet? Sportsliga ledningen? Tjänstemän? Styrelsen?
– Det kommer att fattas på tjänstemannanivå, men där är vi inte ännu. Det här är ingen fråga jag kan bestämma. Rögle har en lång historia och vi ska lyssna på åsikter först. Vi är en medlemsstyrd förening och behöver vägledning i detta.

Ska Rögle spela sina hemmamatcher i grönt eller vitt? Rösta här:

Gå till toppen