Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är restaurangen som vårdar Klippanmålet

Kan du inte bäscha daj när du ska äta på Norrehus i Klippan finns risken att du anses vara bjöcki och inte får någon liden ånka. Ägaren Anna-Karin Liljedahl värnar om både middagsmålet och det dialektala målet, klippanisiskan.

”Sådana här skyltar har vi på lite olika håll i lokalerna. Det känns trevligare än att skriva rökning förbjuden” säger Anna-Karin Liljedahl .Bild: Jonas Kanje
Texten ”Osvagt gött ju” ovanför dörren hälsar besökarna välkomna till restaurang Norrehus i Klippan. Orden är lika självklara för de infödda som de är obegripliga för utsocknes.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen