Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är sparkade FCH-coachens nya klubb

Patric Johansson tar steget från superligan ända ner till division 2, när han återvänder till Landskrona.

Patric Johansson fick lämna FC Helsingborg i vintras, men nu har han klart meden ny klubb.Bild: MATHILDA AHLBERG
I början av februari fick Patric Johansson sparken som tränare för SSL-laget FC Helsingborg, men den rutinerade coachen blir kvar i nordvästra Skåne. Efter fyra år i andra klubbar återvänder han nämligen till Landskrona.
– Det ska bli kul och Landskrona Falcons har alltid varit en klubb som legat mig varmt om hjärtat. Efter några tuffa år är siktet uppåt och det ska bli en spännande resa.
Patric Johansson värvades av Landskronas gamle sportchefen Pekka Manu och när Patric 2005 anslöt från Oskarshamn hade han redan meriter från den högsta ligan. Här nere blev det totalt tio år i Landskrona, men efter två säsonger i Malmö och två år i FCH är det alltså dags för en ny sejour.
– Jag har alltid trivts bra i Landskrona, det är en härlig känsla i klubben och jag gillar den lite speciella mentalitet som finns i staden. Nu har laget kommit en bra bit på väg i en föryngringsprocess, men vi har fortfarande mycket jobb framför oss.
Efter några år i allsvenskan har Landskrona dalat ända ner i division 2. Där blev laget femma den här säsongen, men enligt klubbens hemsida har medelåldern sänkts med åtta år (!) och nu inleds en nysatsning mot högre divisioner.
– Om man jämför med när jag var här senast är det ju ett helt nytt lag, nästan i alla fall, och jag kan inte svara på hur bra vi är. Men klubbens mål är att gå upp i ettan igen, i första hand.
Landskrona har valt att skriva långa kontrakt med en rad unga spelare och i dagsläget innehåller truppen fjorton man, med unge lagkaptenen Tobias Ohlsson-Båth – som i vintras testades av FC Helsingborg – i spetsen. Det finns trots allt också en del rutin i gänget. Häromdagen förlängde SSL-meriterade Anders Lindberg och det är väl inte omöjligt att bröderna Jonathan och Joachim Rosengren, senast i Åstorp/Kvidinge, återförenas i sin moderklubb.
Gå till toppen