Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Morfar hyllar den unge BoIS-hjälten

BoIS upp på andra plats efter den unge inhopparens viktiga fullträff.

Kevin Jensen hittade äntligen målet när Landskrona avgjorde derbyt mot Lund.Bild: MATHILDA AHLBERG
Division 1 södra
Landskrona-Lund 2-0
I drygt 80 minuter jagade Landskrona förgäves sitt första mål och allt mer talade för lagets tredje raka 0–0-match. Men då steg inhopparen Kevin Jensen in i handlingarna och morfar Lars-Göran Andersson, själv gammal BoIS-profil, vet exakt hur det känns:
– Äntligen, det här har han väntat på länge....
Kevin Jensen smilar förstås och han kan bara hålla med, när han grattats av L-G – tränare i klubben, tillbaka på 80-talet – och alla andra vänner och supportrar.
– Jag gjorde mål i en av träningsmatcherna. Men det här var det första i serien, så det var ju på tiden.
Kevin Jensen fick inleda matchen på bänken, petad ut där av Jakob Andersson, men kom in i spel efter en halv timme. Då gäller det att ta chansen – och det var precis vad den 17-årige BoIS-anfallaren gjorde.
– Jag hade lite tur, när mitt skott ändrade riktning på en motspelare, men vi var ju värda det här. I andra halvlek fick vi igång spelet, när det öppnade upp sig, tycker 1–0-skytten.
Innan slutsignalen fastställde Dennis Olofsson 2–0-segern på en säker straff, men mycket av eftersnacket handlade också om lagkaptenen Philip Andersson. Philip bars ut på bår, efter drygt 80 minuters spel, sedan han fastnat med foten i gräset och vridit till ena benet. Då såg det verkligen inte bra ut, men redan på presskonferensen kom lugnande besked, sedan Philip undersökts av sjukgymnasten Tomas Mårtensson.
– Den första diagnosen är betydligt mer positiv, säger tränaren Billy Magnusson. Knäet är stabilt, så det behöver inte alls vara så farligt.
Risken är förstås ändå att Philip Andersson kommer att bli borta ett tag och då är frågan vem som tar hans plats i mittförsvaret, bredvid nye Viktor Wihlstrand. Mot Lund gick vänsterbacken Jesper Lernesjö in och en av BoIS allra bästa i derbyt fortsatte imponera även där.
– Jesper har ju spelat mittback i Högaborg, men vi har fler alternativ. Om nu Philip blir borta, det vet vi ju inte...
Gå till toppen