Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu kan Full House ta tillbaka sin elitserieplats

I fjol åkte Full House ur elitserien efter förlust i skiljeserien mot BK Femtionian. Nu är klubben framme vid elitseriekval för tredje året i rad, men den här gången kan klubben gå upp i elitserien.

Eva Andersson, ledare i Full House, berättar om anledningarna bakom framgången.
– Fyra dagar efter vi åkte ur i fjol hade vi ett möte och satte upp mål. Första målet var att vi skulle bowla som ett lag och att vi skulle få fram glädjen, det jobbet vi gjorde då är det som gjort att vi är där vi är i dag, säger hon.
Året i Sydallsvenskan har varit bra för Ängelholmslaget, där laget är starkare och klubben mer välmående. Representationslaget vann sin grupp i Sydallsvenskan med 38 poäng, endast tre förluster under säsongen.
– Det är i stort sett samma spelare, men vi är inte så beroende av någon enskild. Det är flera spelare som spelat alltid, så det är laget som tagit oss dit vi är nu.
Undantaget är Marcus Henriksson, som skrev på för Full House innan de åkte ur elitserien förra året. Framgång föder framgång heter det och så har det varit för Full House.
– Lagandan har varit bättre, men de flesta som spelar bor i närheten så vi tränar tillsammans så mycket det går och gör saker utanför tillsammans. Dessutom är det inte bara fokus på A-laget, utan alla hjälper och stöttar varandra.
Nu väntar AIK i den första kvalmatchen.
– Ett duktigt lag som man inte vet vad de kan göra. Men vi tittar inte så mycket på våra motståndare utan vi fokuserar på vår uppgift.
En fördel som Full House har i år är att de slipper pressen och kan vinna en elitserieplats.
– Vi har inte sagt att vi ska till elitserien utan att vi ska vinna den match vi har framför oss.
Gå till toppen