Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sent avgörande – ny bortaförlust för HIF

Viktor Elms mål i den 86:e minuten sänkte HIF – som fortfarande inte har tagit poäng på bortaplan.

HIF:s spelare deppar.Bild: SUVAD MRKONJIC
Allsvenskan
Kalmar 1 (0)
HIF 0 (0)
Både HIF och Kalmar hade åtta poäng inför omgång åtta i allsvenskan. När lagen ställdes mot varandra på Guldfågeln arena under lördagen vann Kalmar med 1–0 och därmed fortsätter HIF:s negativa trend på bortaplan.
Underhållningsvärdet i första halvlek var inte högt. Kalmar var lite bättre under första halvan, HIF var lite bättre den andra halvan.
Första 45 minuterna bjöd inte på något mål och för första gången den här säsongen lämnade HIF första halvlek utan att ligga under.
I den 51:a minuten spelade HIF förbi Kalmars presspel och några sekunder senare fick Andreas Landgren ett gyllene läge när han kom ren i straffområdet. Men avslutet var inte bättre än att Lucas Hägg Johansson räddade.
Max Svensson spelade fram då. Två minuter senare serverade han Rasmus Jönsson som ur snäv vinkel tvingade Lucas Hägg Johansson till en enhandsräddning.
HIF, som började bra i andra halvlek, gjorde sitt första byte i den 60:e minuten. Mohammed Abubakari klev av och Johan Persson kom in.
Minuten därpå nådde Kalmar en högkalibrig målchans när Maxwell nickskarvade, men Kalle Joelsson reflexräddade. Kalmar hade inte skapat en bättre målchans än så tidigare i matchen.
I den 69:e minuten kom HIF:s nästa byte: Andri Bjarnason gjorde sitt andra inhopp efter skadan och Wanderson fick sätta sig på bänken.
Sex minuter senare var just Andri Bjarnason nära att göra mål, men avslutet räddades på mållinjen av en KFF-försvarare.
Med fem ordinarie minuter kvar mötte Viktor Elm en hörna med huvudet och bollen var på väg att gå i mål – men HIF:s högerback Anders Randrup räddade på mållinjen. Men Kalmar fick en ny hörna och då fick Viktor Elm nätkänning efter att ha stått ren i straffområdet.
HIF hann inte replikera. Kalmar vann med 1–0 och tog sin första hemmaseger. HIF har alltjämt inte en enda bortapoäng.
Gå till toppen