Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storövning i Skåne: Nato landsätter 500 man vid midsommar

Förövningarna har börjat. 44 örlogsfartyg, 40 stridsplan och 12 000 soldater är på väg. Under maj och juni samlas Sverige, Finland och sexton Natoländer för storövning i södra Östersjön. Det hela avslutas inför midsommarhelgen när 500 amfibie- och fallskärmssoldater landsätts i Skåne.

Det brittiska stödfartyget HMS Albion blir den brittiska flottans flaggskepp under Natoövningarna i maj och juni i Östersjön. Övningarna avslutas med en landstigning vid skånska Ravlunda.Bild: Royal Navy
Sverige genomför nästa år Aurora 2020, den största totalförsvarsövningen på flera decennier. Men redan om några veckor inleds Baltops 2019, decenniets största militärövning. Baltops är sedan 1971 en årlig Natoövning i Östersjön. Sedan början av 1990-talet är även Sverige och Finland med. År för år ger övningen prov på hur Sverige successivt närmar sig Nato.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen