Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Full House nådde inte hela vägen

Rutinerade Andreas Andersson i Full house.Bild: Britt-Mari Olsson
BK Full House hade marginalerna emot sig och förlorade mot BK Glam med 3-1 om en plats i elitserien.
- Klart vi är besvikna, samtidigt var vi steget efter, och vi tog inte möjligheten när den fanns, säger Eva Andersson, ledare i Full House.
Den första matchen vann Glam med 11-9, ett visst avgörande kom redan i den andra serien som Glam vann med 5-0 och ledde då med 7-3. Full House var ändå nära att få oavgjort efter de vann den sista serien med 4-1.
Den andra matchen var jämnare och slutade 10-10. Här ledde Glam med 9-6 inför den sista serien, det krävdes att Full House skulle vinna serien med 5-0. Nära igen, det blev 4-1 och 10-10.
- I tredje serien var vi nära att vinna ett banpar, hade vi gjort det hade vi tvingat fram en skiljeserie och där tror jag att vi vunnit. Men vi kom inte upp på samma nivå mot Glam som mot AIK, i dag var det för många missar.
Trots det här nederlaget ser Eva och Full House framåt. Detta var endast den fjärde förlusten under säsongen.
- Vi bygger laget på spelare som finns på plats och det har vi gjort det bra och det ska vi fortsätta med, men i år var det inte meningen att vi skulle gå upp.
De nya spelarna i Full House har nu fått känna på att spela under press, något de kan ha nytta av nästa år.
- Vi har haft en fantastisk säsong, jag hade önskat att killarna hade klarat det och fått spela i elitserien, säger Eva Andersson.
Värt att notera, inget av lagen från elitserien klarade att kvala sig kvar, det innebär att det kommer att vara fyra nya lag i elitserien till nästa år.
Gå till toppen