Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Han blir ny programledare i ”Sommarlov” i Malmö

Programledartrion i ”Sommarlov” får i sommar sällskap av programledaren och uppfinnaren Markus Granseth. Dessutom kommer Marianne Mörck och Vinterskuggan att få framträdande roller i årets sändningar från Beijers park i Malmö.

Angelika Prick, Markus Granseth, Malin Olsson och Alex Hermansson ska leda sommarens "Sommarlov"-sändningar från Beijers park i Malmö.Bild: Mattias Ankrah
Sommarmorgonsändningarna från Malmö har blivit en tradition och sedan förra året sänds ”Sommarlov” från Beijers park i Kirseberg. Förra årets programledare Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick blir kvar även i år, men får sällskap av en fjärde programledare. Ett känt namn inom barnkanalen: Markus Granseth, som tidigare lett bland annat ”Bolibompa” och ”Morgonshowen”.
– Jag har länge haft en dröm att leda ”Sommarlov” och det är med stor vördnad jag tar mig an uppgiften. Programmet är ju en riktigt härlig tradition, vad vore en sommar utan ”Sommarlov”? Och årets tema, hjärnan, ligger mig extremt varmt om hjärtat. Jag gillar teknik, uppfinningar och vetenskap, säger Markus Granseth i ett uttalande.
Årets tema blir alltså hjärnan och programmet kommer att besökas av hjärnexperter och personer ”med spännande hjärnor”. Klart är också att en känd Malmöprofil kommer att spela en framträdande roll i årets ”Sommarlov”. Skådespelerskan Marianne Mörck ska göra rollen som kapten Doris som, apropå hjärnan, har tappat minnet och fastnat med sin ubåt på botten av Sommarlovssjön.
De senaste somrarnas problemskapare Sommarskuggan kommer i år att få sällskap av den nya karaktären Vinterskuggan som hotar med kyla och snö.
”Sommarlov” börjar spelas in för publik i Beijers Park måndagen den 10 juni fram till den 16 augusti. Precis som förra året blir det inga direktsändningar, utan inspelningarna inleds klockan 09 och visas i tv dagen därpå.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen