Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här är senaste beskeden om BoIS-kaptenen

Philip Andersson snackar själv om skadan, dagen efter dramatiken mot Lund.

BoIS-kaptenen Philip Andersson bars ut på bår i lördags och det är oklart hur länge han blir borta.Bild: MATHILDA AHLBERG
När Philip Andersson plötsligt föll ihop, mitt ute på planen och utan att ha blivit tacklad, såg det förstås illa ut. Men ett knappt dygn senare känner sig den viktige BoIS-kaptenen redan betydligt bättre.
– Det är lite ömt, men mycket bättre idag. Jag vill kanske inte säga för mycket, men jag bör vara tillbaka redan i nästa match, säger Philip Andersson.
BoIS rutinerade sjukgymnast Tomas Mårtensson erkänner annars att han befarade det värsta, men nu utesluter inte heller han att lagkapten Andersson kan spela ganska snabbt.
– Philip är inte den som viker ner sig frivilligt, så när jag kom fram till honom, och han låg där och nästan skakade, var jag ju rädd att det var korsbandet, berättar Tomas Mårtensson om dramatiken i lördagens match mot Lunds BK.
Men en första undersökning visade att knäet trots allt var stabilt och efter matchen kollade Tomas Mårtensson på nytt Philip Anderssons knä.
– Det hade inte svullnat och smärtan hade trots allt gett med sig, så Philip kunde gå därifrån ganska obehindrat. Jag ska kolla honom igen, under måndagen, men det är inget som tyder på att något gått sönder, så förmodligen har han bara hamnat i ett ytterläge.
Därför är Tomas Mårtensson optimistisk när det gäller en tidsplan för Philip Andersson.
– Det ska inte behöva röra sig om en längre period, men det är svårt att säga. Om allt klaffar kan han vara igång i slutet av den här veckan och jag utesluter inte att han spelar redan nästa match.
I lördagens 2–0-seger tvingades BoIS också byta ut mittfältaren Sumar Almajded i ett ganska tidigt skede och där är beskedet aningen dystrare.
– Där misstänker vi en liten bristning, i framsidan på vänster lår, och då behövs ett lite längre uppehåll på några veckor, säger Tomas Mårtensson.
Samtidigt kan ett annat namn strykas från skadelistan. Linus Olsson har vilat fyra matcher, men är nu redo för spel och på måndag tränar han för fullt.
BoIS har en DM-match mot Kosova under tisdagskvällen och sedan drar division 1-spelet vidare med Värnamo borta, på söndag.
Gå till toppen