Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Leonard Anton: ”Jag gjorde den med så mycket glädje”

Han kallar sig hellre konstruktör än konstnär, men Leonard Antons träskulpturer i Elfdalen har glatt Klippanborna i flera år. Efter det mer officiella uppdraget att smycka en infartsrondell har han nu gjort en vikingabåt till hembygdsbyn.

Leonard Anton har redan satt sin prägel på Klippan. Nu har han gjort en vikingabåt till den nya lekplatsen vid Elfdalens hembygdsstugor, ett uppdrag inom ramen för hembygdsföreningens Leaderprojekt.Bild: Niklas Gustavsson
Leonard Anton pratar oavbrutet medan ha drar av presenningen på sin senaste skapelse. Efter tre månaders arbete, ofta upp till 14 timmar om dagen, står den där i mitten av Elfdalens nya naturlekplats i Klippan. Den snidade fören är huggen ur ett speciellt utvalt träd på Söderåsen och reser sig stolt mot skyn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen