Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

53 livstider för turkiskt bombattentat

Mannen döms för att ha arrangerat en attack i turkiska Reyhanli 2013. Totalt 52 personer dog.Bild: AP
En turkisk domstol har dömt en man till 53 livstider i fängelse för planeringen av ett bombattentat i landet 2013.
52 personer dog när dubbla bilbomber exploderade i staden Reyhanli nära gränsen till Syrien för sex år sedan. Mannen döms till en livstid för varje dödsoffer och ytterligare en för att ha brutit enigheten i landet.
Förutom planeringen av dådet döms han till ytterligare 5 306 år och sex månaders fängelse för att ha förvarat explosiva ämnen och för sitt medlemskap i en terroristorganisation.
Turkiet har tidigare pekat ut Syrien för att ha organiserat attacken, något som representanter för dess regering har förnekat.
Ytterligare 22 personer har redan dömts till fängelse för inblandning i dådet i Reyhanli, dit tusentals syriska flyktingar tagit sin tillflykt. Dådet följdes av flera attacker i regionen, vilket ledde till att Turkiet stärkte kontrollerna utmed den 90 mil långa gränsen till Syrien.
Gå till toppen