Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anhörig rasar över Hillsborough-böter

Under Liverpools hemmamatch mot Chelsea på Anfield i Premier League i april hedrades offren från Hillsboroughkatastrofen, den 15 april 1989. Arkivbild.Bild: Rui Vieira/AP/TT
Hillsboroughstadions säkerhetschef Graham Mackrell döms till motsvarande 81 500 kronor i böter efter läktarkatastrofen 1989 då 96 människor dog.
En anhörig till ett av offren rasar över domen.
– Offren och vi anhöriga förtjänar bättre än så här, säger Louise Brookes, vars bror Andrew dog i samband med FA-cupsemifinalen mellan Liverpool och Nottingham Forest.
Efter en lång utredning är Graham Mackrell den enda som dömts för olyckan då Liverpools supportrar klämdes ihjäl på ståplatsläktaren.
– 96 döda och allt de är värda är 850 kronor per person. Tragiskt. 30 år och det här blir resultatet. Jag handlar för mer än 850 kronor per vecka, säger Louise Brookes.
Gå till toppen