Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal: Hund attackerade dörrförsäljare

Fallet med en försäljare som menar att han blivit biten av en hund i samband med kundbesök går till åtal i Blekinge. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
En hundägare i Sölvesborg åtalas misstänkt för vållande till kroppsskada efter att hans hund uppges ha attackerat en man, rapporterar lokala medier.
Händelsen ska ha inträffat när en försäljare knackade på hemma hos hundägaren. Enligt åtalet var det dock inte mannen utan hans hund som öppnade – och försäljaren har uppgett att hunden då hoppat på honom och bitit i armar och händer, skriver lokala medier. I samband med att mannen backade undan ska han dessutom ha råkat trilla och fått hjärnskakning.
Hundägaren – som åtalas för att inte ha haft tillräcklig kontroll över sin hund – uppger å sin sida att hunden tränats till försvar och att det var en olyckshändelse att dörren lämnats olåst just då.
Gå till toppen