Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bråk om huvudduk på iranskt universitet

Kvinnor i huvudduk i Irans huvudstad Teheran. Arkivbild.Bild: Vahid Salemi/AP/TT
Ett bråk utbröt på måndagen på Teheran-universitetet i Irans huvudstad mellan två grupper studenter vid en manifestation mot tvånget för kvinnor att bära huvudduk, enligt den halvofficiella iranska nyhetsbyrån Isna.
En grupp studenter samlades först efter uppgifter om att sedlighetspolisen och säkerhetsstyrkorna var på universitetet för att läxa upp studenterna om klädbestämmelsen.
Majid Sarsangi, vice ordförande på universitetet, blev sedan ”fysiskt hindrad” när han försökte tala med studenterna och berätta att varken polis eller säkerhetsstyrkor var där.
Sarsangi säger att ”två grupper studenter med motsatta tankar och ideal olyckligtvis hamnade i bråk med varandra medan vi försökte lugna ner de rasande studenterna”.
Även nyhetsbyrån Fars, som anses vara närstående ultrakonservativa krafter i Iran, rapporterar om bråket. Men inga rapporter om skadade eller gripna finns.
Gå till toppen