Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

EA vill ge ut ofärdiga spel

Utvecklaren Biowares "Anthem", som är utgivet av EA, levde inte upp till de högt ställda förväntningarna. Pressbild.Bild: Bioware/EA/TT
Tv- och dataspelsjätten Electronic Arts (EA) vill förändra sitt sätt att lansera spel på, skriver PC Gamer.
Enligt vd:n Andrew Wilson vill företaget satsa på så kallade mjuka lanseringar, där man smyger ut halvfärdiga spel och sedan färdigställer dem i dialog med spelarna.
– Det handlar om hur vi kommunicerar med spelarna. Hela vår marknadsföring håller på att byta modell från presentation till dialog nu, och det ändrar hur vi interagerar med spelare över tid, säger han enligt PC Gamer.
Saken kom på tal under ett samtal om EA:s ekonomiska resultat för senaste kvartalet, där Wilson erkänner att storspelet ”Anthem” inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. Spelet är en av flera titlar som på senare tid lanserats med buller och bång för att sedan kritiseras för tekniska problem och brist på innehåll.
Gå till toppen