Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera inbrott i Hjärnarp med bara timmar emellan

En eller flera tjuvar verkar ha siktat in sig speciellt på Hjärnarp under den gångna helgen. Från tre olika adresser har det anmälts ovälkommet besök under lördagen.

Den första anmälan kom från en villa i de södra utkanterna av Hjärnarp. Det var ett väktarbolag som vid tvåtiden på natten mot lördagen slog larm.
Via kameror i hemmets larmsystem kunde väktarna se hur en person rörde sig i huset. En polispatrull kallades till platsen och kunde konstatera att ett fönster brutits upp. Det är ännu inte klart om personen som tog sig in hann komma över något stöldgods.
På vid åttatiden på lördagsmorgonen blev polis kallade till Rössjövägen i Hjärnarp. Det var en lägenhetsinnehavare som slagit larm efter att ha kommit hem.
Även här hade någon tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Det enda som saknades efter inbrottet var ett värdeskåp som enligt ägaren var tomt.
Några timmar senare kallades polis på nytt till Rössjövägen. Även denna gången handlade det om en lägenhetsinnehavare som kommit hem efter några dagars bortvaro.
Genom att, återigen, bryta upp ett fönster hade någon eller några tagit sig in i lägenheten. Två halsband rapporteras stulna efter det inbrottet.
– Detta verkar ju vara saker som hänt sent på natten men om någon i Hjärnarp ändå sett något som skiljer sig från det vanliga så är man välkommen att höra av sig till oss, säger polisens kommunikatör Åsa Emanuelsson.
Gå till toppen