Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är den gamla EVS-profilens nya klubb

Fanny Andersson återvänder till volleybollen – men det blir inte i Engelholm.

Efter ett års uppehåll gör förre EVS-passaren Fanny Andersson comeback – i en seriekonkurrent.Bild: KRISTER ANDERSSON
Proffsdrömmen sprack, men efter ett år utan volleyboll är Fanny Andersson tillbaka. Engelholms förra guldpassare har bestämt sig för att göra comeback, men det blir inte i EVS utan i elitseriekonkurrenten Sollentuna.
– Jag har funderat lite och jag har snackat med Fredrik Tågsjö i EVS. Men även om jag trivts jättebra i Engelholm känner jag att jag måste testa något nytt och Sollentuna bör passa mig perfekt.
Fanny Andersson kommer ursprungligen från Örkelljunga, men hon fick sitt stora genombrott i Engelholm och under tre säsonger i klubben blev det tre raka SM-guld. Förra våren skrev hon på den finska toppklubben Pölkky Kuusamo och drömmarna om en proffskarriär såg ut att infrias. Men precis innan seriestarten fick Fanny Andersson sparken – och det beskedet tog förstås hårt.
– Men jag ångrar inte att jag tog chansen och flyttade till Finland. Nu efteråt känner jag mig mycket starkare, både fysiskt och psykiskt.
Efter smällen i Finland tog den förra EVS-aren beslutet om en timeout, Fanny Andersson tackade bland annat nej till landslaget, och det är inte heller något hon ångrar.
– Det har varit skönt och jag har faktiskt inte saknat volleybollen. Det är först nu på sistone som jag fått tillbaka suget, jag känner att jag vill komma tillbaka till de gamla rutinerna, lagkänslan och spelet.
Fanny Andersson är bara 22 år och hon har naturligtvis mycket kvar att ge, så för svensk volleyboll är det här ett ytterst glädjande besked. Med förre landslagspassaren Niclas Bagelius som ny tränare ser Fanny dessutom stora möjligheter att bli ännu bättre än tidigare.
– P-A Sääf var en suverän tränare, men det här blir lite nya infallsvinklar och det ska bli spännande.
Fanny Andersson flyttar till Sollentuna i höst och planerna är att så småningom börja studera, vid sidan av volleybollen.
Gå till toppen