Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hus på Råå köps upp och rivs efter grundvattenproblem

Stadens renovering av vatten- och avloppsnätet ställde till problem för villaägare på Råå. Nu köper staden husen. Ett av dem rivs.

Lagning av ett fel ledde till ett annat. När det kommunala vatten- och avloppsnätet på Råå relineades 2014, det vill säga tätades inifrån, steg vattnet i källaren hos två husägare.
Avloppsrören hade haft en dränerande funktion. När de blev täta steg grundvattennivån. Vattnet sipprade in i källaren på två hus.
– Det är omfattande skador på båda fastigheterna och det är tydligt att det är på grund av vårt arbete, säger mark- och exploateringschefen Patrik Möller.
Staden har redan köpt det ena huset för 3,9 miljoner kronor, i veckan väntas beslut om att köpa in det andra. Den fastigheten är större och det överenskomna priset är 9,78 miljoner kronor. Båda husen ligger i de östra delarna av Råå.
I det mindre huset har staden för avsikt att åtgärda vattenproblemen och sälja det. Det större kommer att rivas för att ge plats åt något nytt.
– Vi ser en potentiell möjlighet att kunna utveckla området med radhustomter. Inte många, kanske fyra stycken, säger Patrik Möller.
I samband med detta kan staden koppla samman grönstråket utmed Lussebäcken.
Gå till toppen