Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Kvinna döms för att ha delat mordvideo

Människor lägger ned blommor i Köpenhamn för att hedra de två kvinnor som mördades på en kampingplats i Atlasbergen i Marocko. Arkivbild,Bild: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix/TT
En 29-årig kvinna har dömts för att ha delat en video som visar det brutala mordet på en dansk kvinna i Marocko. Kvinnan döms till tre månaders fängelse samt att betala 2 000 danska kronor vardera till kvinnans föräldrar.
Fängelsestraffet blir dock villkorligt om 29-åringen utför samhällstjänst.
– Hon uttryckte ånger över vad hon gjort, säger åklagaren Rune Jensen.
En rad personer i Danmark har delgetts misstanke om att ha delat videon. Måndagens dom i Næstved tros vara den första som faller i ärendet. Brottet gäller spridande av bilder som rör en annan persons privata angelägenheter under särskilda omständigheter.
Det var den 17 december i fjol en dansk och en norsk kvinna hittades mördade på en campingplats intill bergsbyn Imlil i Atlasbergen. Ett tjugotal personer har gripits i Marocko efter dådet. De fyra män som misstänks för att ha genomfört morden är alla hemmahörande i den närliggande turiststaden Marrakesh, och har i en video svurit trohet till terrorgruppen IS.
Gå till toppen