Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna misstänkt efter inbrott på byggplats

En byggarbetsplats i Skånes Fagerhult verkar ha tömts på i princip allt av värde efter ett inbrott under natten mot lördagen.

De var vid åttatiden på morgonen som två ansvariga för byggarbetsplatsen upptäckte inbrottet. Troligen handlar det om flera personer som brutit upp låsen till två uthus och även tagit sig in i huvudbyggnaden.
Väl inne har tjuvarna plockat på sig ett stort antal föremål. Bland de försvunna sakerna kan nämnas en toalettstol, badrumsskåp, byggmaterial, färg, spikpistol, sågar och lampor.
– Det finns 40 punkter på listan över stulna saker. Det verkar som om man tagit allt man kunnat komma över, säger polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.
I samband med att brottet upptäcktes fick mannen och kvinnan som larmade syn på en kvinna som sprang från området och ut mot skogen. I den kvinnans spår har polisen senare hittat några av de föremål som stals från byggarbetsplatsen.
Med tanke på mängden stöldgods misstänker polisen att inbrottet måste vara ett verk av flera personer med tillgång till någon form av transport. Vid den ungefärliga tiden för inbrottet ska också en bil med flera passagerare ha setts i området.
– Ännu så länge har ingen gripits, även om det finns en misstänkt för det här inbrottet, en kvinna i fyrtioårsåldern, säger Åsa Emanuelsson.
Gå till toppen