Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Italienska Lega mot storvinst i EU-valet

Han hånar intellektuella och driver en intensiv Twitterkampanj mot flyktingar. Matteo Salvini är Italiens nye starke man som förvandlat Lega – och inför EU-valet går partiet som på räls. Nu säger Salvini sig vilja påverka unionen inifrån.

Partiledaren och inrikesminister Matteo Salvini klär sig folkligt snarare än i kostym och slips, hånar intellektuella och driver en kampanj mot flyktingar. På bara ett par år har han lyckats öka stödet för Lega från fyra procent till vad som väntas bli över trettio procent.Bild: Angelo Carconi/AP/TT
Italiens inrikesminister Matteo Salvini poserar med en k-pist i handen på ett av de senaste fotona av honom som florerar på sociala medier. Det lades upp av Legas kommunikationschef, ihop med en text om att partiet står beväpnade inför alla som ”försöker smutsa ner partiets rykte”. Bilden drog i gång ännu en stormig debatt på italienska sociala medier, som Salvini flitigt använder för att skapa opinion. Där varvar han angrepp på flyktingar, ”godhetsivrare” och kommunister.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen