Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peterson föll mot Williams: En tuff dag

Senast de möttes pressade Rebecca Peterson Serena Williams till tre set. Men i Roms WTA-turnering hade hon inte en chans. – Givetvis en tuff dag på jobbet, säger Peterson till TT.

Rebecca Peterson förlorade mot Serena Williams i italienska Rom.Bild: Gregorio Borgia/AP/TT
Rebecca Peterson kvalspelade sig in till WTA-turneringen i Rom. Den svenska 23-åringen, rankad 64:a i världen, lottades sedan mot den förra världsettan, Serena Williams.
Den amerikanska tennislegendaren, nu rankad elva i världen, vann med 6–4, 6–2.
– Jag hade mina chanser men hon spelade väldigt bra i många lägen också. Det kändes som att det var svårt att få ett ordentligt grepp på henne trots att jag hade mina chanser, säger Peterson.
– Hon försöker alltid att ligga steget före i tempot och är aggressiv från första bollen. Hon sätter så mycket press och sätter man inte press tillbaka är det tufft.
Peterson och Williams mötte varandra i andra omgången i Miami Open i mars. Då tog Peterson andra set med 6–1 innan Williams tog hem det avgörande med 6–3.
Om knappt två veckor inleds Franska mästerskapen. Peterson ska ladda upp med spel även nästa vecka.
– Jag ska spela i Strasbourg, säger hon.
I förra årets grand slam-turnering i Paris, på grus, gick Peterson till andra omgången.
Rättad: Tidigare uppgavs fel rankningsplacering för Peterson. Rätt är 64.
Gå till toppen