Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sex bilinbrott på samma dag i Kullabygden

Sex bilägare som parkerat på olika ställen i Höganäs kommun drabbades av inbrott i lördags. En av dem hade bara varit iväg i några minuter på kyrkogården i Jonstorp när tjuven slog till.

Ovanligt många bilinbrott inträffade under lördagseftermiddagen i Kullabygden. Två av dem inträffade på p-platsen på Himmelstorp. En kvinna var ute på en promenad mellan klockan 15.15 och 17.15 och när hon återvände var en ruta krossad och en väska stulen.
Till samma plats återvände en annan bilägare strax före klockan 17 bara för att upptäcka samma sak. Bilrutan var sönderslagen och en handväska med mobil var borta.
Runt klockan 13.30 samma dag parkerade en äldre man vid Jonstorps kyrka. Han var endast borta för att titta till en grav i tio minuter. Men rutan var krossad när han kom tillbaka och även här saknades en handväska.
Mellan klockan 14 och 19 slog en biltjuv till mot en bil som stod parkerad på en allmän p-plats på Brunnbyvägen i Nyhamnsläge. Här stals en väska samt en mobil.
Även en bilförare som parkerat på Krapperupsvägen i samma by utsattses vid 17-tiden. Hon återfann sin bil med krossad bakruta och saknade en ryggsäck samt en handväska med bland annat mobil och bankkort i.
En stund tidigare – mellan 16.50 och 18.15  – utsattes en bil som stod parkerad vid motionsslingan i Lerbergsskogen. Flera väskor, bland annat en handväska samt träningskläder, stals medan bilägaren motionerade.
Polisen kan inte utesluta att det handlar om samma gärningsman eller gärningsmän.
– Polisens varma rekommendation är att tömma bilen själv. Man ska aldrig lämna kvar värdesaker. Och ser man folk som stryker omkring på parkeringsplatser så ska man notera det och reagera, säger Åsa Emanuelsson, pressansvarig på polisen i NV-Skåne.
Gå till toppen