Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska modekedjan Camilla Malmströms i konkurs

Skånska Camilla Malmströms konfektions kunde inte räddas med rekonstruktion. Under måndagen försattes företaget på egen begäran i konkurs vid Malmö tingsrätt, rapporterar Habit.

För att komma på fötter och slippa försättas i konkurs ansökte herr- och dammodekedjan i september förra året om rekonstruktion. Företaget kunde inte betala sina förfallna skulder, som då uppgick till omkring 30 miljoner kronor.
Läs också Skånsk modekedja hänger på fallrepet
I mars förde norska Jotunfjell Partners diskussioner om att överta kedjan, men så blev inte fallet. Inte heller har nedstängningen av flera av de fysiska butikerna kunnat rädda företaget.
Konkursförvaltaren Jan Gruvstad vid Maqs Advokatbyrå säger till Habit att han ska försöka sälja verksamheten och att de omkring 28 anställda i de fyra kvarvarande butikerna är i fokus. Han meddelar också att butikerna ska fortsätta att vara öppna.
Klädkedjans ägare har hamnat i samma läge med butikskonceptet förr. Det var för fem år sedan när den dåvarande klädkedjan Camilla/Malmströms gick i konkurs.
Läs också Skånska modekedjan kan få en ny ägare
Gå till toppen