Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Slog sin dotter blodig på sjukhus – åtalas

En kvinna i 40-årsåldern åtalas vid Uddevalla tingsrätt för sex fall av misshandel mot tre av sina barn och dessutom ett fall av grov fridskräkning. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery
När flickan låg inlagd på sjukhus för vård kom hennes mamma dit. Ett bråk mellan föräldern och barnet urartade till den grad att mamman klättrade upp i sängen, satte sig på flickans överkropp och började slå henne i ansiktet så att hon började blöda.
Tilltaget vara bara en i en serie våldsamheter mamman utsatt sina barn för. Nu åtalas kvinnan, som är i 40-årsåldern, vid Uddevalla tingsrätt för sex fall av misshandel mot flickan och två av hennes syskon och dessutom ett fall av grov fridskräkning. Två av barnen är under 15 år gamla.
Mamman har enligt åtalet under flera månaders tid, vid olika tillfällen, tagit stryptag, dragit dem i örat, utdelat örfilar, slag och sparkar mot kroppen. Hon har också kränkt ett av barnen och kallat barnet för idiot och att hon är ful och smutsig.
Inledningsvis utreddes också våld mot hennes man, barnens far, men den utredningen är nedlagd. Mannen kommer dock att vittna i rätten om sina ”vetskap om våld inom familjen”. Kvinnan förnekar brott.
Gå till toppen