Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Starbreeze säljer innehav i indiskt bolag

Starbreeze går på knäna och säljer sin andel i indiska Dhruva. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Svenska spelutvecklaren och -utgivaren Starbreeze säljer sin andel i indiska Dhruva. Dhruva beskriver sig självt som landets ledande spelutvecklare med 320 anställda, som arbetat som underleverantör för en lång rad företag.
Starbreeze äger 91,82 procent av Dhruva, och köparen är än så länge hemlig. Starbreeze räknar med att få loss 7,9 miljoner dollar (76 miljoner kronor) i affären, som förväntas vara klar i samband med halvårsskiftet.
Pengarna är välbehövda. Det svenska spelföretaget är i djup kris och rapporterade förra veckan en förlust före skatt på 167,3 miljoner kronor för det första kvartalet i år, sedan en rekonstruktion inleddes i december. Företaget meddelade i kvartalsrapporten att man saknar likvida medel för att kunna fortsätta driva verksamheten de kommande tolv månaderna, och att en likviditetsbrist väntas uppstå redan vid halvårsskiftet om inte nya pengar kommer in.
Gå till toppen