Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uber-aktien rasar på New York-börsen

Uber-aktien faller även andra handelsdagen på New York-börsen. ArkivbildBild: Mark Lennihan AP/TT
Amerikanska Uber, som säljer taxitjänster runt om i världen, faller cirka 10 procent i den inledande handeln på New York-börsen. Den nyintroducerade aktien, som började handlas för 45 dollar i fredags, kostar nu cirka 37:50 dollar.
När aktien började handlas i fredags föll den också, med nästan 8 procent.
Inför börsnoteringen sänkte Uber sin värdering två gånger på två månader sedan många investerare väckt frågor om bolagets förluster och lönsamhet.
Börsintroduktionen kommer i ett skakigt läge på världens börser, med utbredd oro för att handelskonflikten mellan USA och Kina ska spåra ur. Noteringen har även präglats av omfattande strejker där Uber-chaufförer i flera storstäder i USA krävt jobbgarantier, löner som går att leva på och ett tak för hur stor andel av intäkterna som Uber får plocka ut från chaufförerna.
Konkurrenten Lyft, som noterades på Nasdaq i slutet av mars, följer med nedåt och kostar nu under 50 dollar per aktie. Det kan jämföras med introduktionskursen på 72 dollar.
Gå till toppen