Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nedåt på ledande Asienbörser

Dystert på Asiens börser. Arkivbild från Peking.Bild: Ng Han Guan/AP/TT
Det var överlag nedåt på ledande Asienbörser under tisdagens handel. Marknaden oroas av risken för ett snabbt eskalerande handelskrig mellan USA och Kina.
Tokyobörsen föll för sjunde handelsdagen i rad. Nikkei 225-index sjönk 0,6 procent, medan det bredare Topix-index backade 0,4 procent.
Shanghaibörsen hade i den avslutande handeln backat 0,2 procent, medan Hongkongbörsen hade fallit 1,5 procent efter att ha helgstängt i måndags.
Seoulbörsens Kospi-index gick mot strömmen med en uppgång på 0,2 procent.
USA:s höjning av tullar på kinesiska varor för 200 miljarder i fredags och Kinas svar, med tullhöjningar på varor för 60 miljarder från den 1 juni, har skakat om marknaden. President Donald Trump försökte lugna marknaden.
– Jag har en känsla av att det kommer att gå väldigt bra, säger Donald Trump enligt medier i USA efter finansminister Steven Mnuchins senaste förhandlingsresa till Kina.
Uttalandena kom vid en middag i Washington, där Trump dessutom bekräftade att han kommer att träffa Kinas ledare Xi Jinping i juni.
Enligt uppgift ska samtidigt den kinesiska staten stödköpt aktier på de kinesiska börserna, för att hålla uppe kurserna på strategiskt viktiga aktier i turbulensen.
Gå till toppen