Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kristi brud i Knutby åtalas: ”Sektliknande”

Tre personer från den före detta Knutbyförsamlingen åtalas för misshandel och sexuellt utnyttjande. En av dem är Åsa Waldau, som kallats Kristi brud. Förhållandena inom kretsar i församlingen beskrivs som ”närmast sektliknande” av en tidigare ansvarig åklagare. Församlingen stod för 15 år sedan i centrum i ett av de mest omtalade kriminalfallen i Sverige.

Tre personer från den före detta Knutbyförsamlingen åtalas för misshandel och sexuellt utnyttjande. En av dem är Åsa Waldau, som kallats Kristi brud. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT
De tre personerna tillhörde frikyrkoförsamlingen utanför Uppsala, som numera är nedlagd. Enligt Åklagarmyndigheten är Åsa Waldau, som kallats Kristi brud, en av de åtalade. Hon var en av förgrundsgestalterna i Knutbyförsamlingen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen