Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Volvo vinnare när börsen vände uppåt

Stockholmsbörsen lyfte på bred front på tisdagen efter fallet dagen innan. OMXS-index gick upp 1,1 procent.

Uppåt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
28 av 30 aktierna på storbolagsindexet OMXS30 steg. Bland tungviktarna som drog uppåt fanns flera verkstadsbolag, med kurslyft på 2,8 procent för Volvo och 1,9 procent för SKF.
Även Wallenbergsfärens maktbolag Investor och gruvbolaget Boliden fanns bland vinnarna på OMXS30 med uppgångar på 2,4 respektive 2,0 procent.
Olje- och gasbolaget Lundin Petroleums aktie steg samtidigt med 3,2 procent sedan oljepriset lyft efter nyheter om drönarattacker mot en oljeledning i Saudiarabien.
Utvecklingen i Stockholm låg i linje med de ledande Europabörserna. CAC40-index i Paris gick upp 1,5 procent och Londonbörsens FTSE100-index steg 1,1 procent. DAX-index på Frankfurtbörsen ökade 1,0 procent, trots ett oväntat svagt månatligt index från forskningsinstitutet Zew för maj månad.
I måndags föll börser runt om i världen och nedgången fortsatte på ledande Asienbörser under tisdagen.
På tisdagen återhämtade sig kronan mot både dollarn och euron, bland annat efter en inflationsrapport för april månad. En euro kostar 10:76 kronor, medan en dollar går på 9:60 kronor.
Gå till toppen