Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cannesjuryns ordförande: En storslagen buffé

– Jag är inte här för att bedöma filmer. Jag är här för att reagera på dem. Det förklarade Alejandro González Inárritu, ordförande för tävlingsjuryn vid årets Cannes-festival, när festivalen invigdes på tisdagen. Han beskrev filmfestivalen som ”en storslagen buffé med många smaker”.

Kelly Reichardt, Maimouna N'Diaye, Alejandro González Inárritu, Elle Fanning, och Alice Rohrwacher från juryn poserar framför fotograferna inför invigningen av årets filmfestival i Cannes.Bild: Vianney Le Caer
Inárritu är mannen bakom filmer som ”Babel”, ”Biutiful”, ”Birdman” och ”The revenant”. I juryn sitter också den italienska regissören Alice Rohrwacher, den grekiske regissören Yorgos Lanthimos och den amerikanska skådespelerskan Elle Fanning (med sin ålder på 21 år troligen den yngsta jurymedlemmen någonsin).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen