Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En polska? Nej, snarare iconapop

Polens Tulia står för ett av kvällens mer konfunderande framträdanden.

Tulia. Something else might matter.Bild: Andres Putting
Ni tittar på bilden och jag jag vet vad ni tänker: Enjoy the silence.
Men ikväll är det sändning, och den polska folk/kitsch/pop-gruppen Tulia går ut som bidrag nummer fyra. Men vad är det de bidrar med? Vad vill de? Och hur belastat är egentligen ironi-kontot?
Gruppen skaffade sig ett rykte när de för två år sedan lade ut sin version av Depeche Modes ”Enjoy the silence” på Youtube.
Lite grann som First Aid Kits tidiga Fleet Foxes-filmer, lite grann som de ryska babusjkorna som för sju år sedan sjöng ”Party for everyone”, lite grann som det ironiska smörkärnar-framträdandet från 2014, med titeln ”Vi är slaver” ... och lite grann som Icona Pop som unisont hojtar sina beställningar i en bar kvart i tre på natten.
Här finns gott om frågetecken. Och då har jag inte ens nämnt att de också spelat in Metallicas ”Nothing else matters”. Men visst är väl inledningsraderna om att ”sitting on an iceberg, waiting for the sun” en vinkning till ”I am the walrus”?
Gå till toppen