Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HBBK värvar coach från SM-finalist: "En jättebra lösning"

Martin Fastberg hoppar av tränaruppdraget i Helsingborgs Basket. Klubben hämtar in Johan Peroti-Andersson från SM-finalisten Borås som ersättare.

Johan Peroti-Andersson blir ny tränare för HBBK:s herrar.Bild: JOSEFINE LOFTENIUS
Efter lång och trogen tjänst har Martin Fastberg valt att kliva av som huvudcoach för HBBK-herrarna.
– Det är av privata skäl, just nu passar det inte in i hans livsmönster och därför tog han beslutet. Vi har jagat en ny coach ett tag och landade med Johan för några veckor sedan, säger Per-Åke Lundquist.
Anledningen till att HBBK väntat med att presentera sin nye coach är att 29-årige Johan Peroti-Andersson ingått i Borås tränarstab den gångna säsongen. Laget förlorade SM-finalen mot Södertälje häromdagen.
– Vi får in en ung och hungrig coach. Det blir hans första jobb som huvudtränare, vilket ligger lite i vår linje. Jag tror att det är fjärde tränaren vi tar in som rookie.
Johan Peroti-Andersson har Borås som moderklubb. Han har jobbat med klubbens A-lag de senaste två säsongerna i rollen som assisterande, tidigare har han tränat Solna Vikings och AIK.
– Han har bra engagemang. Vi har massor av talanger och det är viktigt att de fortsätter bli sedda, vilket de kommer att bli med Johan. Han var vår nummer ett på listan och vi är väldigt glada över att han valde att acceptera vårt erbjudande, säger Per-Åke Lundquist.
HBBK slutade fyra i superettan den gångna säsongen.
– Att gå upp i ligan på herrsidan innebär enorma summor som vi inte har. Men vi vill absolut bibehålla vår topplats i superettan framöver.
Även damerna kom på fjärde plats och där är Victor Wideheim klar för en fortsättning på bänken. Bara Madeleine Hulth Olsson har lämnat (trappar ner satsningen) och målsättningen är en topplacering i basketettan.
– Vi har lyckats behålla många av nyckelspelarna, vilket är absolut viktigast. Precis som förra året är vår inställning att vi ska kvala till ligan om vi lyckas ta oss dit, säger Per-Åke Lundquist.
Gå till toppen