Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TV: Vem bestämmer över stadens historia?

Temat för kvällen på studenthuset Helsingborgen var ”Vem bestämmer över stadens historia?” Panelmedlemmarna diskuterade hur vår historia skrivs, och vem som får plats i den, med utgångspunkt i Maria Zoéga.

Elisabeth Högdahl och Anja Petersen var de som upptäckte Zoégas grundare Maria Zoéga. Med henne som utgångspunkt handlade tisdagens panelsamtal om vem som får plats i vår historia, och hur historien skrivs. Finns där fler som förtjänar att synas? Går det att skriva om historien med nya huvudpersoner?
I panelen: Elisabeth Högdahl, etnolog och forskare vid Lunds universitet. Gunnar Wetterberg, historiker och författare. Camilla Bergvall, aktivist, kommunikatör och projektledare för Kvinnokarta Helsingborg. Moderator är Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs Dagblad sände live från arrangemanget på studenthuset Helsingborgen. Se sändningen i efterhand här.
Gå till toppen