Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kamp mot klockan för tyska målvaktsstjärnan

Almuth Schult är en av världens bästa fotbollsmålvakter och var ett givet namn när den tyska truppen till sommarens VM i Frankrike presenterades på tisdagen. Att hon spelar i VM är inte lika givet.

Almuth Schult. Arkivbild.Bild: Leo Correa/AP/TT
Wolfsburgstjärnan Schult har problem med en axel och förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg säger att ett slutgiltigt beslut om 28-åringens medverkan tas på träningslägret i Grassau i slutet av månaden.
– Skadan får inte påverka hennes spel och hon måste kunna prestera till 100 procent. Hon har haft de här problemen ett tag, säger Martina Voss-Tecklenburg.
Den tyska truppen var fri från skrällar. Den regerande OS-guldmedaljören tillika tvåan på världsrankningen bakom USA, åker i stället till Frankrike med en stomme av välkända namn som Lyons Dzsenifer Marozsán, Bayern Münchens Melanie Leupolz och Wolfsburgduon Alexandra Popp och Lena Goessling, Utöver de 23 ordinarie namnen har Voss-Tecklenburg tagit med fem spelare som ska träna med laget och fungera som reserver.
– Vi har en bra mix av rutin och ungdom. Tyskland tillhör alltid favoriterna. Vi är nummer två i världen och vi vet att vi har förväntningar på oss. Jag är säker på att om vi når vår potential på planen så kommer vi att gå långt, säger Martina Voss-Tecklenburg.
Tyskland spelar i grupp B med Spanien, Kina och Sydafrika.
Fakta

Tysklands VM-trupp

Målvakter: Laura Benkarth, Bayern München, Merle Frohms, Freiburg, Almuth Schult, Wolfsburg.

Försvarare: Sara Doorsoun, Wolfsburg, Johanna Elsig, Potsdam, Lena Goessling, Wolfsburg, Giulia Gwinn, Freiburg, Marina Hegering, Essen, Kathrin Hendrich, Bayern München, Leonie Maier, Bayern München, Carolin Simon, Lyon.

Mittfältare/anfallare: Klara Bühl, Freiburg, Sara Däbritz, Bayern München, Linda Dallmann, Essen, Svenja Huth, Potsdam, Turid Knaak, Essen, Melanie Leupolz, Bayern München, Dzsenifer Marozsán, Lyon, Lena Oberdorf, Essen, Alexandra Popp, Wolfsburg, Lea Schüller, Essen, Verena Schweers, Bayern München.

Reserver: Lisa Schmitz, Potsdam, Pauline Bremer, Manchester City, Kristin Demann, Bayern München, Lena Lattwein, Hoffenheim, Felicitas Rauch, Potsdam.

Gå till toppen