Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivskurna kvinnan aktiv i judiska församlingen – polisen bevakar lokalen

Den kvinna i 60-årsåldern som knivskars på tisdagsmorgonen i Helsingborg är aktiv i judiska församlingen i Helsingborg.

Polisen bevakade på tisdagen judiska församlingen lokal i Helsingborg, ett stenkast från platsen där en kvinna i 60-årsåldern överfölls av en knivman.Bild: Björn Lilja
Tillståndet för den kvinna i 60-årsåldern som på tisdagsmorgonen knivskars på öppen gata på Nedre Långvinkelsgatan i centrala Helsingborg betecknades vid middagstid som livshotande.
Kvinnan är aktiv i den judiska församlingen i Nordvästra Skåne och polisen har därför satt in extra resurser och bevakar nu judiska församlingens lokal på Springpostgränden i Helsingborg. Också i Malmö har polisen hört av sig till församlingen där.
– Det är en kvinna som tillhör vår församling. Polisen tar det här på största allvar men kan inte i det här läget säga om det är politiskt motiverat eller om det är någonting annat, säger en representant för församlingen i Helsingborg.
Flera poliskällor bekräftar för HD och Sydsvenskan att den skärpta bevakningen av judiska församlingens lokal i Helsingborg hänger samman med offrets roll i judiska församlingen.
Men om motivet till dådet står att finna i kvinnans koppling till judiska församlingen eller om det finns en annan förklaring till knivdådet är oklart.
– Det är något som vi analyserar just nu, säger en poliskälla till HD och Sydsvenskan på tisdagsförmiddagen.
Kvinnan attackerades när hon var på väg till sitt arbete.
Vid lunchtid var avspärrningarna vid brottsplatsen hävda med den polisiära närvaron i området fortsatt stor. I bland annat Slottshagsparken kring Kärnan cirkulerar flera polisbilar.
Också på riksplanet har händelsen uppmärksammats. Hos judiska centralrådet, som samlar de judiska församlingarna i landet är man medveten om händelsen men vill inte kommentera det inträffade.
Gå till toppen