Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man anhållen i sin frånvaro misstänkt för knivdådet på Nedre Långvinkelsgatan

Vid 7.30-tiden på tisdagsmorgonen knivskars en kvinna allvarligt i centrala Helsingborg. En man har nu anhållits i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök.

Dådet skedde mitt på trottoaren på Nedre Långvinkelsgatan.Bild: Björn Lilja
Flera polisenheter och ambulanser larmades till Nedre Långvinkelsgatan efter att en kvinna knivskurits där på tisdagsmorgonen.
Dådet skedde utomhus på trottoaren och enligt vittnesuppgifter hördes i samband med händelsen en kvinna skrika "Help me, help me!".
Bild: Björn Lilja
Strax därefter ska gärningsmannen ha flytt från platsen springande upp för Långvinkelsgatan.
Polisen har under dagen arbetat intensivt med fallet och vid 15-tiden kom uppgifter om att polisen anhållit en person i sin frånvaro som misstänkt för mordförsök. Det handlar om en man för polisen tidigare känd man.
Kriminaltekniker på plats.Bild: Björn Lilja
Polisen har under dagen genomfört en kriminalteknisk undersökning på platsen och har dessutom förhört boende i de närliggande husen och på sidogatorna. De gick också tidigt ut med en vädjan om att vittnen skulle höra av sig.
Under dagen har polisnärvaron varit omfattande i centrala Helsingborg i jakten på gärningsmannen. Det bland annat på grund av att kvinnan visade sig vara aktiv i den judiska församlingen i Helsingborg. Något som fick polisen att bevaka församlingens lokaler i centrala stan.
Polisen spanar på flera platser i centrala Helsingborg i sin jakt på den misstänkte gärningsmannen.Bild: Ulf Kristiansson
Kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes till Helsingborgs lasarett med svåra skador. Några mer detaljer om hennes hälsoläge har ännu inte framkommit.
Delar av Nedre Långvinkelsgatan var avspärrad under förmiddagen men vid lunchtid var den åter öppnad.
Gå till toppen