Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt mordförsök efter bråk på cykelbana

En man misstänks för mordförsök sedan han knivhuggit en man i bröstkorgen i söndags kväll. Knivhuggningen inträffade efter ett bråk på en cykelbana i centrala Stockholm.

En man knivhöggs efter ett bråk på en cykelbana i Stockholm. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En man hade varit ute och tagit en öl med två vänner, och när han korsade en cykelbana i Gamla stan inträffade en lättare trafikincident med två cyklister, en man och en kvinna, enligt polisen.
– Det blev först ordväxling och sedan visst handgemäng. I samband med det blev målsägande knivhuggen i överkroppen av den manliga cyklisten, säger Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen.
Den knivhuggne mannen hade dock tur i oturen, och drabbades inte av några livshotande skador.
– Han har fått ett knivhugg i sidan av bröstkorgen under armhålan på den sidan som hjärtat sitter, så hade det velat sig illa så hade den kunna tränga in i hjärtat. Nu klarade han sig relativt bra, trots det.
Cyklisterna cyklade därifrån och är fortfarande på fri fot. Mannen, som är i 35-40-årsåldern, är misstänkt för mordförsök. Kvinnan är inte misstänkt för brott.
– Att folk överreagerar något djävulskt i trafiken händer titt som tätt, men kanske inte att man drar kniv mot någon. Det här är som tur är väldigt ovanligt, säger Adolphson.
Gå till toppen